Jak wyposażyć kuchnię w żłobku lub szkole i nie zbankrutować?
Wszyscy wiedzą o tym, że sprzęt do stołówki może być kosztowny. Profesjonalne urządzenia gastronomiczne które muszą wytrzymać wielogodzinne gotowanie, zmywanie, kontakt z tłuszczem i parą oraz upadki, uszkodzenia i szybkie tempo pracy. Biorą pod uwagę te fakty, trzeba się zgodzić, że profesjonalny sprzęt do stołówki musi być inny niż ten używany przez amatorów. Czy istnieje jednak kompromis pomiędzy profesjonalną jakością i przystępnymi cenami w branży HoReCa? Okazuje się, że niemal zawsze jest to możliwe. Nie poddawaj się!
Sprzęt gastronomiczny w dobrej cenie
Wyszukując sprzęt gastronomiczny w dobrej cenie znajdź kompromis pomiędzy swoją kieszenią i jakością umożliwiającą świadczenie usług. Aby było to możliwe nie musisz samodzielnie przeglądać setek ofert - zdaj się na profesjonalny sklep HoReCa i podaj informacje dotyczące Twoich możliwości finansowych i oczekiwań. Naprawę jest to aż tak proste!
Sklep HoReCa posiada w swojej ofercie zazwyczaj mnóstwo rodzajów urządzeń grzewczych, chłodziarek gastronomicznych, zmywarek gastronomicznych, zamrażarek, mebli ze stali nierdzewnej oraz setki innych funkcjonalnych rozwiązań.
Zamiast decydować się na desperacki zakup używanego sprzętu gastronomicznego, który już po kilku miesiącach będzie wymagała kosztownego serwisu - powierz swoją stołówkę profesjonalistom, którzy fachowo doradzą Ci przez internet!
Przykładowo:
Jeśli chcesz mieć kuchnię, w której można jednocześnie gotować i upiec potrawy nie musisz decydować się na osobny piec oraz kuchenkę. Postaw na wielofunkcyjne urządzenie jakim jest kuchnia gazowa z piekarnikiem. Spokojnie - istnieje bardzo dużo wariantów cenowych.
Szukając oszczędności korzystna będzie zmywarka uniwersalna, która umożliwia mycie szkła i talerzy. Bez potrzeby kupowania osobnych urządzeń do różnych naczyń.
Urządzenia chłodnicze można połączyć. Przykładowo zamisat 2 drzwiowej szafy chłodniczej wybierz szafę chłodniczo mroźniczą, która umożliwi chłodzenie oraz mrożenie jedzenia w jednym urządzeniu, w tej samej cenie. Pamiętaj jednak aby zapewnić odpowiednią przestrzeń do chłodzenia i mrożenia.
Podłogi i ściany w stołówce muszą być łatwe do umycia, jednak cena płytek nie musi być wygórowana…
Przemyśl jakie dania będą wydawane i ogranicz wyposażenie tylko do sprzętu gastronomicznego, który umożliwi ich sprawne gotowanie. Nie ma potrzeby dokupywać nowych urządzeń jeśli szukasz oszczędności.
W większości kuchni wystarczy zmywarka gastronomiczna, kuchnia gazowa z piekarnikiem, okap oraz stół roboczy ze stali nierdzewnej + lodówka i zamrażarka. W stołówce przydatny będzie kocioł warzelny, ale jeśli liczba osób jest średnia to zwykły duży garnek na zupę także się sprawdzi. Szukaj sprytnych rozwiązań!
Pamiętaj także, że kupując wszystko u jednego dystrybutora możesz liczyć na rabaty i promocje!
Dotacje unijne dla firm mogą Ci pomóc!
Dotacje unijne dla firm mogą skutecznie odciążyć portfel i umożliwić stworzenie stołówki szkolnej na najwyższym poziomie. Dobrą strategią jest także złożenie wniosku u Wojewody, który może przyznać fundusze i dofinansowania dla stołówek szkolnych na ich remont, wyposażenie oraz doposażenie i poprawę standardu.
W jakimkolwiek wypadku zwróć się do profesjonalistów, którzy przeprowadzą Cię przez niełatwy proces zakupu sprzętu do stołówki szkolnej. W gastrohevi.pl przejdziesz przez to z zamkniętymi oczami!