Dlaczego przedszkola, żłobki i szkoły korzystają z wiedzy firm sprzedających HoReCę?
Przedszkola i żłobki prowadzące jakąkolwiek formę żywienia zbiorowego dla dzieci i młodzieży, podlegają przepisom prawa żywnościowego, obowiązującego każde przedsiębiorstwo w branży gastronomicznej. Jedną z kluczowych kwestii jest użytkowanie odpowiednich urządzeń gastronomicznych oraz zachowanie higieny w miejscu przygotowywania posiłków. Sklep gastronomiczny to miejsce, w którym można zarówno zakupić potrzebny sprzęt gastronomiczny jak też uzyskać profesjonalne doradztwo w wielu kwestiach związanych z punktami gastronomicznymi, projektem technologicznym oraz wymogami Sanepidu.
Jaką wiedzę oferują sklepy sprzedające HoReCę?
Oprócz profesjonalnego sprzętu gastronomicznego hurtownia lub sklep gastronomiczny udzieli konkretnych informacji w zakresie funkcjonalności i przeznaczenia danych urządzeń. Otwierając przedszkole lub żłobek, trzeba zwrócić uwagę na szereg istotnych kwestii takich jak:
-
Spełnianie wymagań Sanepidu,
-
Zakup sprzętu gastronomicznego umożliwiającego przygotowywanie dużych porcji posiłków w sprawny sposób,
-
Korzystne rozwiązania w kwestii umowy kupna
-
Możliwość negocjowania cen urządzeń od producentów
-
Serwis sprzętu gastronomicznego
-
Projekt technologiczny lokalu gastronomicznego (choć nie zawsze jest wymagany)
-
Informacje o wydajności modeli w odmiennych wariantach cenowych
-
Najnowsze trendy i funkcjonalne rozwiązania w branży HoReCa
-
Wiedza dotycząca przygotowywanie posiłków dla dzieci i młodzieży
-
Dobór rozwiązań do wielkości kuchni przedszkolnej
-
Pomoc w kompleksowym wyposażeniu i dostosowaniu sprzętu do układu pomieszczeń
Biorąc pod uwagę zakres informacji jakie można uzyskać od sklepu HoReCa, łatwo domyślić się dlaczego żłobki i przedszkola tak chętnie korzystają z ich fachowej wiedzy i poradnictwa.
Jak sklep HoReCa może Ci pomóc?
Podejmując decyzje o otwarciu przedszkola lub żłobka stajesz przed wieloma wyborami, które zaważą o funkcjonowaniu placówki, jej renomie i kosztach związanych z utrzymaniem miejsca. Fachowiec HoReCa doradzi Ci wybrać funkcjonalny i ekonomiczny piec konwekcyjny oraz tak kluczowe urządzenia gastronomiczne jak: kuchnia gazowa z piekarnikiem, kocioł warzelny, patelnia uchylna, nadstawka grzewcza, salamander, gofrownica profesjonalna, zmywarka uniwersalna, duża lodówka gastronomiczna, meble ze stali nierdzewnej, profesjonalne środki czystości. Garnki, patelnia profesjonalna, pojemniki GN, Miski do gastronomii, waga gastronomiczna, termometr gastronomiczny, deski do krojenia, warnik do makaronu, linie kuchenne oraz drobny sprzęt kuchenny.
Od profesjonalnych doradców otrzymasz funkcjonalną wiedzę o tym jakie modele będą dla Ciebie najlepsze przy jednoczesnym zachowaniu rozsądnych cen. Samodzielne poszukiwania mogą być trudne, a jeśli nie masz w branży gastronomicznej doświadczenia - sklep HoReCa wyciąga do Ciebie pomocną dłoń.
O co pytać przedstawiciela branży HoReCa?
Aby fachowo wyposażyć kuchnię zapytaj przedstawiciela HoReCa o możliwość serwisu sprzętu, gwarancję, klasę energetyczną, wytrzymałość i jakość wykonania oraz doradztwo w kwestii wyboru producenta. Na rynku istnieje mnóstwo firm produkujących sprzęt gastronomiczny - pomożemy Ci wybrać najlepszy wariant dla Ciebie.
Zapytaj także o rozwiązania dostosowane do wielkości Twojego zaplecza - Funkcjonalny sprzęt sprawi, że nawet niewielkie pomieszczenie może być zaadoptowane na profesjonalną kuchnię w przedszkolu lub żłobku.