The Barn - Rwanda Huye Mountain Omniroast
Opakowanie: 250 g
Pochodzenie: Rwanda
Rodzaj kawy: Ziarnista
Arabica / Robusta: 100% Arabica
Obróbka: Natural
Stopień palenia ziaren: Średni
Przeznaczenie: Drip i espresso
Wysyłka w ciągu: 1 dzień roboczy
Pełna nazwa producenta: THE BARN GmbH Schoenhauser Allee 8 10119 Berlin, Germany / Niemcy
Dostępność: Prosimy o kontakt
Indeks: 0101012616
Kawa ziarnista jakości speciality z Rwandy, wypalona w niemieckiej palarni The Barn. Średnio palona, sprawdzi się pod wszelkie przelewowe metody parzenia - od dripa, przez Chemex, AeroPress, French Press, inne alternatywne metody parzenia, aż po ekspresy przelewowe, jak i pod espresso! W smaku są wyczuwalne nuty borówek, żelków, z akcentem truskawek, czerwonej pomarańczy i trzciny cukrowej. Soczysta, z długim finiszem
Ziarno przeszło obróbkę w zakładzie Davida Rubanzangabo, z którym palarnia The Barn współpracuje od 2013 roku. O jakości ziaren Davida świadczą wielokrotne zwycięstwa Cup of Excellence. Dba on także o jakość relacji z lokalną społecznością, dbając o rodziny, z którymi współpracuje i sprawiedliwie wynagradzając ich pracę.
Paweł Świderski właśnie z tą kawą dotarł do finału tegorocznych Mistrzostw Polski Brewers!