Cyrkulator do gotwania Souse Vide - HIT ! - 6100001
Charakterystyka produktu:
Urządzenie do gotowania cyrkulacyjnego 6100001 przeznaczone jest go gotowania w ściśle kontrolowanych warunkach żywności zapakowanej próżniowo, metodą Sous-Vide. Artykuły zapakowane próżniowo (warzywa, mięso, inne) mogą być umieszczone wraz z przybraniem i przyprawami, po czym bezpiecznie przechowywane przez długi okres czasu. Gotowanie metodą Sous-Vide powoduje, że tak przygotowana żywność nie traci swych walorów smakowych ani wizualnych. Metoda Sous-Vide sprawdza się także w kuchni wegetariańskiej. Produkt (mięso, warzywa, inne) bez rozpakowania gotowany jest w całkowitym zanurzeniu wodzie, a temperatura kąpieli jest ściśle kontrolowana i regulowana przez urządzenie. W czasie gotowania utrzymywana jest relatywnie niska temperatura, pomiędzy 45°C a 85°C (urządzenie oferuje zakres temperatur gotowania 40...90°C). Dzięki uniwersalnemu, bocznemu klipsowi urządzenie może zostać zastosowane w różnych rodzajach naczyń.
Dane techniczne:
- wymiary: 43,5x10,8x12 cm
- moc grzania: 1,0 kW
- zasilanie: 220-240 V/50 Hz
- ciężar: 1,6 kg
- zakres temperatury: 40…90ᵒC
- stabilność temperatury: ±0,1ᵒC w 60ᵒC
- cyrkulacja: 360ᵒ
- timer: do 99 godzin
- wyświetlacz LCD
Parametry i wyposażenie standardowe:
- bezpieczeństwo użytkowania gwarantują alarmy ostrzegające przed przegrzaniem i niskim poziomem wody w naczyniu
- pojemność naczynia do gotowania powinna wynosić do 25l
- specjalny wskaźnik TARGET informuje o osiągnięciu zaprogramowanej temperatury gotowania.
- termostat posiada minutnik/timer, o nastawie do 99 godzin, co 1 minutę. Można ustawić rozpoczęcie odliczania czasu dopiero po osiągnięciu ustawionej temperatury gotowania TARGET. W trakcie procesu gotowania można sprawdzi pozostały czas.
- dostępna jest również funkcja Simple Cooking, gotowania bez kontroli czasu.
- do umycia rozbierany jest na kilka modułów, co zapewnia dostęp do elementów grzejnych w stopniu gwarantującym właściwe oczyszczenie. Głowica wraz z termostatem i grzałką są hermetyczne, co zapewnia bezpieczeństwo w czasie mycia i użytkowania.
Poziom 21 - firma od ponad 15 lat zajmuję się budowaniem coraz lepszego wizerunku polskich restauracji i hoteli na rynkach światowych dostarczając im coraz lepszy, bardziej wyszukany i niezawodny sprzęt do profesjonalnej gastronomii

Ważna informacja dla klientów: Zastrzegamy, że stany magazynowe podawane przez producenta mogą różnić się od stanów magazynowych faktycznych. Przed złożeniem zamówienia zalecamy kontakt z naszym biurem handlowym celem weryfikacji dostępności towaru.