Komora wędzarnicza KWG-50-E przeznaczona jest do wędzenia ryb, mięs i przetworów mięsnych.
Konstrukcja komory, poszycie i wszystkie elementy złączne wykonano ze stali nierdzewnej.
Elementy konstrukcyjne szafy posiadają izolację termiczną z twardej wełny mineralnej, pozwalającą zaoszczędzić energię podczas eksploatacji urządzenia.
Urządzenie jest wyposażone w zaawansowany sterownik z dotykowym panelem operatorskim. System ten kontroluje i reguluje wszystkie parametry procesu tj.: temperaturę komory, temperaturę wewnątrz produktu, wilgotność, dopływ świeżego powietrza, dymu oraz wyrzut powietrza.
Wszystkie parametry przebiegu procesu technologicznego są rejestrowane i archiwizowane.
Maszyna jest wyposażona w system myjący.
Komory wędzarnicze
Komory wędzalnicze umożliwiają przeprowadzenie wszystkich procesów termicznych wędlin, mięsa, drobiu, ryb oraz serów, zwłaszcza takich jak: suszenie, pieczenie, gotowanie, wędzenie ciepłe, wędzenie zimne oraz parzenie.
Komory przystosowane są do pracy w cyklu automatycznym, zapewniając wysoką jakość i dużą powtarzalność obróbki, przy minimalnym zaangażowaniu obsługi.
Mogą pomieścić od 1 do 2,3,4,6,8 10 lub 12 (parametry komór) standardowych wózków wędzarniczych o wymiarach 1000x1000x2000 mm.
Komory wędzarnicze mogą pracować ogrzewane energią elektryczną, parą wodną, olejem opałowym lub gazem.
Każde urządzenie do wędzenia składa się z następujących zasadniczych zespołów:
- komory,
- dymogeneratora,
- zespołu przygotowania sprężonego powietrza,
- szafy sterowniczej.
UWAGA: Urządzenie na zamówienie. W sprawie szczegółów oferty proszę o kontakt tel. 0-660-904-616.
Pliki do pobrania:
Broszura informacyjna - wędzarnia KWG-80-E
Instrukcja obsługi sterownika MIKSTER IMAX500
Sprawozdanie z badań zawartości benzopirenów w kiełbasie